ReCraft

Annes Strikkehistorie.

Anne strikkehistorie. Anne med et strikketøj

Anne, er den ene af de to ejere af ReCraft. Fordi ReCraft, er skabt af kærlighed til garn og strik. Var det naturligt for os, at vores første blog post, skulle være vores strikkehistorie – hvordan vi lærte at strikke. 

Strikkere elsker at snakke om hvordan man er startet med at strikke. Det siger meget om én som strikker. Er man én af dem der strikkede som barn? Lærte man at strikke, da man selv fik børn? Eller er strik så stor en del af ens liv, at man slet ikke kan huske, hvornår man sad med pindene i hånden første gang? Der findes sikkert lige så mange måder, man har lært at strikke på, som der findes strikkere. Nogen har lært det fra youtube, mens andre har lært det af ældre generationer, en mormor, farmor eller en sød nabo. Fælles for dette er, at det er med til at fortælle historien om os strikkere, vores strikkehistorie. Men også en historie, om det fællesskab der giver rum til kreativitet, nye venner og udlevelsen af en hobby – selvom det føles som så meget mere, end en hobby.

Jeg er lidt kendt for at digte masker

Anne
Camisole nr 2 i mørk rosa

Hvem er Anne  

Anne er en af de strikkere, der har lært teknikkerne, da hun var helt lille. Hendes mor lærte hende at strikke, og hendes første projekt var en trekantet klud. ”Jeg er ret sikker på, det ikke var meningen den skulle være trekantet – men det blev den. Og trods den atypiske facon, fungerede den stadig super godt som karklud….og så har jeg faktisk strikket lige siden”.

Hvordan det hele startede.

Anne og Mette mødes i deres strikkeklub ”Den hemmelige Loge”. “vi strikkede nemlig, før det var cool. Så for 13 år siden, havde vi et behov for at være lidt hemmelige“. Anne er kendt for at strikke rigtig meget, men også for at være helt ligeglad med strikkeprøver. Det resulterede i en trøje til hendes lille datter, passede en anden af logens medlemmer. “Jeg er lidt kendt for at digte masker” siger Anne med et smil på læben. 

Og ligesom strikkere ofte husker, hvornår de lærte at strikke, så har strikkere også ofte sine egne ”strikke- særheder”. Men, Anne har en helt særlig ”strikke-særhed”:

Jeg navngiver altid mit strikketøj, så jeg kan huske mine projekter fx hed den sidste trøje jeg strikke ”bræk trøjen” fordi jeg synes, garnet havde lidt en brækfarve – men så blandede jeg det med en guldtråd, og så blev den rigtig fin”, forklarer Anne.

Men det er ikke den eneste strikke-særhed Anne har:

Man kan ikke sige, at jeg har en farve der er min, jeg elsker grøn, men strikker sjældent i grøn. Men, jeg har en anden “strikke-særhed”. Jeg har sjældent ens knapper i min strik. Jeg har en kasse med knapper, der har været i familien i generationer, og der er en masse solo-knapper, der kan man altid kan finde en kammerat, selvom de ikke er ens.”

Hvad strikker Anne?

Anne er en af de strikkere der både strikker børnetøj, egostrikker og strikker til andre. Noget af det hun er mest stolt af er en norsk sweater, telemark, hun har strikket til sin datter i uld fra Östergötlands Ullspinneri i Sverige, som hun har strikket til din datter.

Telemarks sweater på Barn

Lige nu har Anne lige lukket en smuk Camisole nr 2 af, så den er klar til sensommeren

Når Anne ikke arbejder på, at forbinde strikkere med garnrester i ReCraft, arbejder hun i en medicinalvirksomhed, krammer sin søde hund, Ingolf, drikker kaffe med familien i sommerhuset i Rørvig og strikker på pind 3.

Hvordan lærte du at strikke? Vi vil vildt gerne høre din ”strikkehistorie” i kommentarerne.

Del her

Relaterede blogposte

Mette Lundstad og Anne Bagger holder deres app

ReCraft

ReCraft skabt af kærlighed til garn genbrug

Sammen har Mette og Anne skabt appen “ReCraft” hvor du kan sælge og købe garnrester

Download
nyheder
mere om os