Nyt liv til dine garnrester

Inspirationsvæg del 4

Striber i restestrik

Denne gange handler det om at stikke med sine garnrester, på en måde hvor det ikke ligner restestrik. Vi kommer med et par forskellige tips.

Vi er ved at være ved enden af vores ”inspirationsvæg” denne gang er vi nået til ”sweatere” fordi der var så mangle flotte sweatre har vi delt den lidt op. Alle billederne er samlet ind til vores inspirationsvæg og de er alle sammen fra dygtige Louise – du kan findes flotte strikke univers her

Strik med forskellige lotnumre:

Hvis man mangler garn til at blive færdig med sit strikketøj, kan man købe de sidste meter man mangler på appen. Hvis de ikke er samme lotnummer er der forskellige muligheder.

Hvis man strikker med to tråde kan man strikke med den ene tråd i den rette lotnummer og en tråd af det nye, forkerte, lornummer.

Eller man have strikke ”dip dye” tekninkken: der strikker man først en pind, med den nye, forkerte, lotnummer og en pinde med den gamle, rette lotnummer og gentager dette to til tre gange og så skifter man over til at strikke med det nye lotnummer. Så snyder man øjet til ikke at se overgangen så tydeligt.

Hvis det ikke er så mange man mangler for at blive færdig, kan man stikke ribkanterne i det nye lotnummer. Det vil øjet ikke ligge mærke til.

En anden måde at strikke med rester er:

stribet sweater i garnrester

Strik med striber:

Striber vil altid være populært i gadebilledet, om det er ”Nøregaard på strøgets” klassike langærmet tee, eller den klassiske Breton sweatere, så har moden altid haft striber. Og så er striber helt genialt til restestrik.

Man kan strikke striberne i alle de farver, og lotnumre, man har lyst til. Og hvis bundfarven ikke har samme lotnummer, skifter man bare efter en stribe. Så kan øjet ikke se, om det er den samme nuance i farven som ovenover.

Strik med lækre kontraster:

Striber kan være noget af det sværeste at få pænt. Både fordi der skal være nogle ”lækre kontraster” og fordi det er svært ikke at få striberne til at ”hoppe”.  Har vi ikke alle sammen prøvet, at komme til at strikke striber, med alt for lidt kontrast? Så bliver det bare lidt kedeligt at se på. Derfor kan en ”vikle prøve” være en rigtig god ide.

Sådan laver du en vikle prøve

Man taget et stykke pap og klipper det ca 10 cm langt og 3-4 cm bredt. Så vikler man garnet om i den farvekombination man havde forestillet sig man ville strikke striber i. Så kan man se om kontrasterne i striberne holder eller man skal ændre noget i sin plan.

Panten sweater i restestrik

Hvordan får man sine striber til ikke at hoppe?

Der er rigtig mange måder at gøre det på. Nogen sværger til at man bare skal stramme garnet til. Andre strikke i masken under, eller tager maskebenet fra masken under op på pinden og strikker den sammen. Der er så mange teknikker.

Mit råd er at man prøver sig frem til hvilken teknik man bedst kan lide at strikke med og hvilken man synes er pænest.

Man kan også vælge at strikke sine striber med Helix. Der findes mangle videoer om hvordan man strikker den teknik.

Hvilke opskrifter er gode at strikke med garnrester?

Altså alle opskrifter kan bruges. I de tricks som vi giver her, ville jeg vælge noget simplet, noget uden hulmønster, men hvor man kan planlægge hvornår man skifter garn og lotnummer. Men som sådan kan man vælge lige den opskrift man gerne vil lave.

Restestrik medsømandsbobler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Del her

Share on facebook
Share on email

Relaterede blogposte

Mette Lundstad og Anne Bagger holder deres app

ReCraft

ReCraft skabt af kærlighed til garn genbrug

Sammen har Mette og Anne skabt appen “ReCraft” hvor du kan sælge og købe garnrester

Download
nyheder
mere om os