ReCraft

Sådan laver du en restegarn julekalender

cover

Vi elsker gode ideer til hvordan, man kan bruge sine garnrester, og hvordan man kan undgå at købe nyt. Derfor er vi vilde med ideen om ”restegarn Julekalender”. Og dem skal vi dykke ned i nu

Man kan lave en ”restegarns julekalender” på mange måder. Vi har valgt tre måder her: 

24 små pakker – en ægte julekalender for voksne

En sommerdag for 3 år siden, gik jeg sammen med en flok strikkeveninder, og snakkede om hvilke adventskalender vi skulle have – strikkeadventskalender selvfølgelig. Vi snakkede om. at vi gerne ville have en, man skulle åbne hver dag – altså en med 24 pakker. Vi besluttede os for, at lave den selv! 

en masse pakker til en garnreste julekalender der ligger på et bord

Vi var 7-8 strikkeveninder der er med. Så vi pakkede 24 pakker med garn, der ca. vejede 10-20 g i hver pakke. 

Der var en person, der samlede og fordelte pakkerne. Altså sørgede for, at man ikke får sin egen pakker, og at der var 24 pakker til hver.

Et år var, temaet håndfarvede garn, et andet år var det ”vilde rester”. Sidste år kunne man vælge en farveskala. Det betød, at hver person lavede 3-4 pakker til en bestemt person. De havde så et navneskilt på, og derfor var det nemmere at pakke hele kalenderen. Man skulle bare lige holde tungen lige i munden, ift planlægning så alle fik 24 pakker. Især, vis man er et ulige antal personer. 

Jeg elsker at have en lille pakke, man skal åbne hver morgen i december. Jeg havde endda lavede en ”julekalender” de kan hænge på. 

en masse pakker til en garnreste julekalender der ligger på et bord

Advents kalender: 

Rocknroll hausefrau havde en genial ide, forleden dag på Instragram. Hun pakkede 4 pakker ind fra lageret. Fyldte dem med lækre ting, som maskemarkører og andet ”dims” og lagde dem ned i skuffen igen. Så satte hun en alarm, på sin telefon at 1. december næste år, så hun kan, huske at de ligger der. Det er den ultimative gode måde, at få brugt sit garnlager. Jeg ville i hvert fald ikke kunne huske, hvad der var pakket ind i pakkerne – tjek hendes instagram ud her

en garnreste julekalender der hænger på en dør med røde og blå farver

I en anden strikkeklub jeg er med i, gør vi lidt det samme. Vi pakker 4 gaver ind fra lageret, lækre garner og flot dims vi ikke lige får brugt nok. Så mødes vi inden 1. søndag i advent, og trækker 4 pakker – selvfølgelig ikke vores egen. Jeg elsker den ide. At man får ”byttet” lager og at ens garnrester, kan sprede lige juleglæde hos nogle andre. 

Hvad gør du til jul? Køber du en af de flotte julekalendere? Eller laver du din egen?

Hvis du vil lave en julekalender at hænge din restegarn julekalender på så tjek Mette Lundstads DIY ud her

en DIY julekalender der hænger på en dør

Del her

Relaterede blogposte

Mette Lundstad og Anne Bagger holder deres app

ReCraft

ReCraft skabt af kærlighed til garn genbrug

Sammen har Mette og Anne skabt appen “ReCraft” hvor du kan sælge og købe garnrester

Download
nyheder
mere om os