ReCraft

Sådan strikker du med garnrester

cover

Jeg elsker, at strikke med garnrester, eller dem jeg køber på ReCraft, men jeg har også en masse regler, når jeg gør det. Dem deler jeg med dig her. 

Jeg har ikke skrevet nogen bøger om, at strikke med garnrester, jeg har heller ikke udgivet så mange opskrifter med det. Men jeg har strikke ret meget med mine rester. Og det er nogen af mine yndlingssweatre.

Galleri af sweatere: Mette Lundstad strikker på sin “over the top sweater”, Mette Lundstads garnrester til Puf Puf cardiganen, Mette Lundstad i sin “over the top sweater” og Halloween sweateren af Mette Lundstad.

Når jeg strikker med en masse forskellige nøgler så følger jeg disse regler.

  • Din strikkeprøve er din ven 
  • Byt til nyt 
  • Man kan altid trævle op 

Jeg elsker, at strikke med garnrester, jeg synes man får et sjovt og levende udtryk, men jeg har også nogle forskellige regler når jeg strikker med garnrester.

Jeg har tit en farve, eller et garn der er gennemgående, fordi det helt ”vilde” look ikke lige er mig. 

Jeg kan godt lide at farvekoordinere. Altså at alle garnenere har samme farve eller er mine yndlingsfarver. Tit har de garner, jeg bruger forskellige tykkelse og løbelængde. 

Sådan strikker jeg af mine garnrester

Jeg ligger garnresterne op, så de ligger sammen med de nøgler de passer med. Fx ligger alle de tykke garner sammen. Dem strikker jeg med ”alene”, uden nogen følgetråd eller lig. 

De tynde garner, som jeg strikker sammen med en følgetråd, de ligger sammen og den sidste bunke er alle følgetrådene. 

I min halloween sweater, havde jeg et meget tyndt uldgarn i brændt orange, der gik igen i det hele. Jeg synes det samlede sweateren rigtig flot. 

I min ”over the top sweater” strikkede jeg med en lyseblå børstet alpaka gennem det hele. Det gav lidt ro på alle de vilde rester 

Min halloween sweater er i mine 2 yndlingsfarver senneps gul og brændt orange, så er det lidt som om, den ikke er så vild – selv om jeg godt ved at den er vild. Jeg synes, det giver et mere neutralt farvespil, at strikke med en følgetråd, end de meget vilde restetrøjer der findes derude. 

Tilbage til reglerne

Strikkeprøven er din ven

Du kan teste hvordan dit projekt kommer til at se ud, ved at lave en masse prøver. Så kommer du heller ikke til, at lave noget du fortryder, at det bliver for vildt, eller ikke lever op til dine forventninger. 

Jeg laver altid strikkeprøver, og vasker og tørre dem. Men når jeg strikker i mine rester, så er det lige så meget for, at se hvordan de forskellige garner virker sammen. 

Så min strikkeprøve, er både for at tjekke at strikkefastheden holder, med de forskellige tråde, men også hvordan farvespillet mellem alle farverne bliver.

Man kan også lave en ”vikleprøve” det er ret vigtigt, hvis man strikker striber eller mønster. Så vikler man garnet om et stykke langt karton, og så kan man se om farverne passer sammen, er pæne sammen eller fx når man strikke fair ile, om der er kontrast nok mellem dem. 

Man kan også bruge sin telefon. Tænd kameraet og vælg et sort/hvid filter. Så kan man se farvernes ”valør” hvor de befinder sig på en gråskala. 

Når jeg strikker med rester, synes jeg det er pænest hvis alle farverne har den samme valør – altså at de alle sammen har den samme intensitet. 

Men hvis man strikker striber eller fair ilse, så skal man have to farver der er i hver sin ende af valørskalaen. Det betyder nemlig, at der er en kontrast mellem de farverne og det kan øjet godt lide. 

Man kan også lave flotte striber, selv om der ikke er nogen kontrast men så skal man gøre det gennem hele sweateren – ellers ser øjet kun der hvor der er stor kontrast. 

Byt dig til små rester 

Hvis man gerne vil have nogle vilde rester, og man ikke selv har nogen, så kan man jo eventuelt bytte med sin strikkeklub eller sine strikkeveninder. 

Der er også flere ”reste bunker” til salg på ReCraft. 

Man kan og tage et par meter af forskellige garntyper, man har liggende. Der er også flere og flere butikker der laver restepakker fx Dorte Bak på Amergerbrogade.

Man kan altid trævle op

Pil op hvis du ikke kan lide farvespillet, eller hvordan det færdige resultat ser ud. Det er vigtigt at du kan lide dit færdige projekt. 

Det kan være lige det, der gør du ikke får brugt din fine restetrøje eller cardigan, og det er synd og et værre spild af garn. 

Strik af noget der gør dig glad 

Nogle gange, så synes vi, at vi skal strikke af noget – fx hvis man har haft det liggende længe, eller det har været dyrt eller en gave. Men husk, at det er kun dig der bestemmer hvad du skal strikke og hvad du skal strikke af. Så hvis du ikke elsker garnet, så sælg det på ReCraft og køb noget du elsker. 

Der går mange timer ind i at strikke en sweater, det skal være noget man elsker. 

Hvis du vil strikke “Halloween sweateren” af Mette Lundstad så er opskriften i en størrelse her

Vil du strikke med på vores KAL med garnrester så læs om den her

Del her

Relaterede blogposte

Mette Lundstad og Anne Bagger holder deres app

ReCraft

ReCraft skabt af kærlighed til garn genbrug

Sammen har Mette og Anne skabt appen “ReCraft” hvor du kan sælge og købe garnrester

Download
nyheder
mere om os