ReCraft

Tips og tricks til at strikke fra sit garnlager 

Et strikketøj der ligger på et bord med en tulipan

Når raketterne og lyser nattehimlen op og vi hopper ind i det nye år med kransekage og en masse gode ideer til det nye år, så er et af dem ofte en form for købestop. Eller kun at strikke fra garnlageret. 

Selv om vores forretning er, at folk køber hinandens lager, så synes vi selvfølgelig det er en god ide at bruge det man har. Rigtig mange, giver sig selv lov til at købe det man mangler fra ReCraft. Det kan godt være det ikke er ens eget lager, men det er nogens lager. 

Mette Lundstad, havde en challenge i 2022 der hed “ingen nye køb i 2022”. Det handlede om, at hun ikke måtte købe nogen nyt garn, stof eller tøj i 2022 herunder deler hun, hvad hun lærte af det.

Hvad jeg lærte af ikke at købe noget nyt i 2022.

Jeg lærte, at det tager længere tid og planlægning. Mig og min veninde aftale at vi ikke måtte købe noget nyt stof, garn eller tøj – vi måtte kun købe genbrug. 

Jeg lærte, at bruge det jeg havde og planlægge. Fx skulle jeg skal til et bryllup om sommeren, så startede jeg mange måneder før, med at finde ud af hvad jeg gerne vil have på. Så leder jeg efter det på trendsale, indtil jeg finder noget jeg synes passer i prisen og looket. 

Men jeg lærte også, at det sagtens kan lade sig gøre, det kræver mere planlægning, og at jeg tænkte lidt mere over hvad jeg ville strikke, men det var ikke svært eller umuligt.

For det skal være sjovt, strik er vores hobby og det skal ikke være en sur pligt eller helt umuligt. Jeg elsker at være på fiberfolk, og jeg var også afsted da jeg havde “ingen nye køb i 2022” og jeg købte også noget, men jeg købte slet ikke lige så meget som jeg plejer – det skal være sjovt, ellers får man ikke lavet de ændringer der gør, at vi skal forbruge mindre i fremtiden. Så husk at have det sjovt, selv om du har købestop.

Sådan arrangerede jeg mit garn

En ting er planlægningen, noget andet er alt det der er tilrådighed allerede, mit lager. Det er stort og det krævede at jeg arrangerede det på en anden måde, så det var nemmere at overskue for mig.

Nu er det arrangeret sådan, at der er en kasse med ”kits” det er garn der er købt til projekter, eller hvor der er nok til et projekt. Resten af mit garn er fordelt i farve. Fordi det giver mest mening for mig, fordi det tit er en farve det bestemmer hvad jeg strikker. Eller selvfølgelig opskriften, men derefter er det hvilken farve jeg gerne vil have den i. Det gør det nemmere for mig at ”shoppe” mit lager. 

Før lå det meget tilfældig, men tit i fx kvalitet, eller producent eller hvornår det var købt. Nu skal jeg også lige sige, at jeg har rigtig meget på mit lager, men det er en snak til en anden gang. 

Jeg måtte gerne købe fra ReCraft, og jeg brugt appen til at købe det jeg manglede til et projekt. Fx hvis jeg manglede en farve, et enkel nøgle eller en følgetråd der passede. 

Sådan brugte jeg ReCraft

Det jeg gjorde var, at finde nogle opskrifter jeg gerne ville strikke, derefter gik jeg på ”jagt” i mit lager og lagde garnet i den samme kasse. Så oprettede jeg dem i “mit lager” på ReCraft, jeg har nemlig et guld abonnement. Så vidste jeg hvor meget jeg havde til hvert projekt.

Derefter noterede jeg, hvad jeg manglede på min telefon, og når jeg så ledte på ReCraft, så tjekkede jeg hele tiden listen, for hvad jeg manglede. Det var den nemmeste måde for mig at gøre det på. 

Det var ikke en ”make nine» det var mere en “ønskeliste” eller en indkøbsliste. 

2024 strikkemål

Jeg har ikke et købestop i år, men jeg tror en af mine mål for 2024, er at bruge mere af det der er på mit lager, og ikke købe nyt. Måske gennemgå det en gang hver trejde måned, for at jeg hele tiden ved, hvad jeg har og kan blive inspireret af mit lager.

Hvad er dine strikkemål? Har du købestop? Må du købe brugt? Eller skal du måske lære noget nyt? Eller noget helt andet? 

en kop med et strikketøj i baggrunden

Del her

Relaterede blogposte

Mette Lundstad og Anne Bagger holder deres app

ReCraft

ReCraft skabt af kærlighed til garn genbrug

Sammen har Mette og Anne skabt appen “ReCraft” hvor du kan sælge og købe garnrester

Download
nyheder
mere om os