ReCraft

Lile Design Knitwear + ReCraft

Lile design knitwear og ReCraft samarbejde

Er I klar til det første strikkedesign fra ReCraft? Selvfølgelig med fokus på garnrester og pre:loved garn. Vi er teamet op med Stine Radicke, kvinden bag ”Lile Knitwear Design” og en af de dygtigste strikdesigner vi har. Du kan finde hendes designs hos G-uld, i hendes webshop og hos forskellige forhandlere. 

Hver gang vi spørger, hvad I gerne vil se mere af fra os, er det inspiration til, hvad man kan strikke af sine garnrester.  Derfor giver det så meget mening, for os at lave et samarbejde med de dygtigste designere, og få dem til at lave deres ”take” på restestrik. Både fordi det er et sjovt benspænd og fordi det bliver så spændende, at se hvad de kommer frem med. Men også for at bidrage til at der er endnu flere opskrifter med garnrester, så der kan komme liv i endnu flere garnrester.

Fra allerførste gang vi snakkede om ReCraft, har en af de ting der er vigtigt for os, været at bidrage til det strikkecommunity der har givet os så mange gode oplevelser. En af de måder vi tænker, at vi kan bidrage, udover ReCrft appen selvføgelig, er ved at lave forskellige spændende samarbejder med fokus på garnrester.  

Vest af Stine Radicken

Hvad har Lile Knitwear Design fundet på til os

Det er en vest!!! Med så mange fine detaljer. Har du fx set den flotte skulder sammensyning? Stine Radicke har tænkt meget over, hvordan man kan lave forskellige farvevariationer af vesten, alt efter hvilke farver man sætter sammen. Vesten er nemlig strikket med mange tråde, for at man kan lave mange forskellige variationer. Dette giver også en god mulighed for at få ryddet ud i garnresterne, da vesten strikkes på tykke pinde. 

Hvem er Stine Radicke kvinden bag Lile Knitwear Design? 

Jeg mødte Stine Radicke første gange for nogle år siden, på en strikkemesse. Hun stod i G-uld standen og vi fandt ud af, at vi havde gået på den samme uddannelse, men lige overlappet hinanden. Siden dengang har vi tit mødt hinanden og sidst vi snakkede sammen, lagde vi grobunden for det samarbede du ser her. 

Stine Radicke har designet i mange år, og jeg tror vi alle sammen har hendes flotte ”Okapi sweater” på vores strikkeliste. Den er i hvert fald på både min og Annes. 

Okapi Sweater
Den meget smukke Okapi sweater – find opskriften her

Vi har stillet Stine Radicke nogle spørgsmål, for at vi alle sammen kan lære hende bedre at kende. 

Hvad er din yndlingsstrikkepind?

Man kan lære meget om hvilken pind folk bedst kan lide at strikke på

Jeg kan ikke vælge en enkelt, men mine yndlingsstørrelsermå være pind 3,5 – 5. De størrelser har et godt flow i mine hænder. Og så jeg bedst lide at strikke med træpinde for tiden.

Hvad er sin strikkehistorie, hvordan lærte du at strikke?

Min mor lærte mig at strikke, da jeg var barn. Det var noget rædsomt akrylgarn i flere tråde og garnet delte sig når jeg strikkede, så jeg syntes det var uendelig svært at finde ud af. Den lap blev hverken særlig stor eller særlig pæn, til gengæld var den meget lilla! Da jeg så som voksen blev optaget på Tekstildesign, håndværk og formidling tog jeg strik op igen. Det var muligt at vælge strik som valgfag og jeg blev dybt optaget af det – det er jeg stadig.

Stine Radioen i nyt design
Nyt design fra Stine Radicke

Hvad betyder strik for dig?

Strik er mit arbejde, men det betyder virkelig meget for mig, fordi det er så alsidigt. Det betyder, helt konkret, at jeg får udrettet noget man kan tage og føle på, men det betyder også fællesskaber og sammenhold, hvilket er mindst lige så stor og vigtig en del af mit strikke virke som selve processen med at skabe. 

Hvad betyder bæredygtighed for dig?

Bæredygtighed er et vigtigt emne for mig og jeg forsøger at lære mine børn at vi skal passe så godt på vores jord som vi kan. For mig betyder bæredygtighed, at et produkt holder længe og er lavet af rene materialer. Min garderobe er ikke specielt stor og mine børn går i genbrugstøj, fordi tøjet sagtens kan holde til at blive brugt længe og fordi det kræver mange vaske, før kemien er vasket ud. Jeg er ikke hellig, men jeg synes det er et vigtigt emne at have med sig i tankerne.

Stine Radiken i Okapi poncho
Den flotte Okai sweater fines også som poncho og i en “mama” udgave – se dem her

Hvor kan man møde Stine Radicke? 

Hun bor i Holbæk med sin familie, og holder nogle mægtig hyggelige strikkeaftner gennem FOF i Hvalsø. Så hvis du bor deromkring, er det en god ide at tjekke ud om der er flere pladser.  

Du kan finde alle Stine Radickes opskrifter lige her og følge hendes fine Instagram her.

Opskriften skal lige teststrikkes, og så kommer den til salg i vores shop. Vi glæder os allerede, til at se alle de forskellige farvesammensætninger man kan lave af vesten. 

Vi er så glade for vores collab med Stine Radicke. Hendes helt klare stil, masser af faglighed og kærlighed til strik er endt i et resultat, som vi er ovenud lykkelige for. Vi glæder os så meget til at vise jer mere.  Hold øje med vores Instagramprofil og nyhedsbrev for mere om teststrik, vesten og endnu flere billeder. 

maskerade børnetrøje
Den fine “maskerade” sweater fra Lile Knitwear design. Du kan se den her

Del her

Relaterede blogposte

Mette Lundstad og Anne Bagger holder deres app

ReCraft

ReCraft skabt af kærlighed til garn genbrug

Sammen har Mette og Anne skabt appen “ReCraft” hvor du kan sælge og købe garnrester

Download
nyheder
mere om os