ReCraft

Hvad gør man hvis man har fået møl?

cover

Når man handler genbrug, så er der en lille risiko for, at der kan være de frygtede klædemøl med i handlen. I dette blogpost dykker vi ned i, hvordan man undgår de uønskede gæster

Møl

Der findes mange slags møl i den danske natur. Især om sommeren, det er ikke dem alle sammen, der spiser vores elskede uldtrøjer og garn. Det er kun klædemøl der gør det. Og det er faktisk ikke de flyvende bæster, der gør det. Der er laverne. 

Derfor anbefaler vi at man fryser sine køb i 72 timer således er alle laver døde. 

Når man ligger garnet på plads, så lig det i individeller poser, så det kun er den pose, der går tabt hvis der skulle være dyr i det. Her er der uenighed i strikkeverden, om hvad man skal opbevare garnet i. Nogen siger, at garnet kan blive ødelagt af at ligge i plastikposer, andre anbefaler det. Hjemme hos Mette ligger garnet i plastikkasser efter farve, med lavendelposer. Hos Anne, bliver garnet opbevaret i lynlåsposer IKEA med cederkugler.  

Mølfangere og duftposer 

Møl er ikke vilde med dufte, derfor er det en god ide at putte dufte sammen med dit garn. Det kan fx være lavendelposer, eller cedertræskugler. Men det kan også være en billig håndsæbe pakket ind i et stykke stof. Alt sammen sørge for, at holde dit garn fri for klædemøl. 

Hvis uheldet er ude og du får møl, så er det muligt, at få hjælp fra en skadedyrsbekæmper. Der er forskellige priser, men vi har snakket med Crisal skadedyrsbekæmpere og deres pris er 4500 for et hus på 180 km2. Der behandles 3 gange. De har også hjulpet os med vores tips og tricks. 

Tips og tricks 

  • Frys alt garn i fryseren i 72 timer
  • Kig garnet godt igennem for dyr
  • Læg garnet i individuelle poser 
  • Hav mølfangere, cedertræskugler, lavendelposer eller sæbestykker i dit garn og strik
  • Gør rent hyppigt 

Sådan holder du dit garn fri for møl 

Her er nogle af ReCrafts tips og hvor du kan købe dem (indeholder reklame links)

Mølfangere 

Cederkugler 

Lavendelposer

Del her

Relaterede blogposte

Mette Lundstad og Anne Bagger holder deres app

ReCraft

ReCraft skabt af kærlighed til garn genbrug

Sammen har Mette og Anne skabt appen “ReCraft” hvor du kan sælge og købe garnrester

Download
nyheder
mere om os